Coronacrisis van de positieve kant....

Gepubliceerd op 25 maart 2020 om 19:47

Terwijl ik deze titel opschrijf bedenk ik mij. Oeh....kan dit wel? Heeft de Coronacrisis een positieve kant dan? Hmm nee, dat heeft het zeker niet. In tegendeel zelfs het is een drama met een ongekende omvang waar we alleen maar verliezers kennen! Zoveel zieken en overledenen wereldwijd. Hier wordt al zoveel over geschreven door anderen en dagelijks in het nieuws, dat ik jullie niet hoef uit te leggen wat dat drama inhoudt.

 

Als ik dan alleen maar naar de gevolgen hiervan kijk binnen mijn gezin kan ik zeggen dat het enorm is! Is dat dan positief? Uh, nee ook niet! Want tja, ik als mobiel reisagent werd hier als eerste binnen het gezin mee geconfronteerd.  Ik maakte me al flink zorgen terwijl mijn man gewoon nog naar zijn werk ging en mijn kinderen onbezorgd naar school. Zij en de rest van het land keken toe wat er allemaal in China gebeurde maar beseften de impact nog niet. Ik in zekere zin ook niet, tenminste niet de impact zoals die nu is. Ik kreeg namelijk al wel bezorgde klanten aan de telefoon die naar China een reis hadden geboekt. En naarmate het virus steeds dichterbij kwam werden de zorgen bij mijn klanten ook groter. Want ook Italië was geen optie meer om naar toe te reizen. En al snel volgde er meer landen. In een sneltreinvaart kreeg ik informatie tot mij vanuit de reisorganisaties. Belde ik mijn klanten wat er gaande was en wat de mogelijkheden waren tot annuleren, omboeken, vouchers....etc. 24 uur in een dag, maar soms zou ik wel willen dat er een uurtje bij werd geplakt zodat ik net even een uurtje meer kan werken. Tot dat moment dachten de meeste nog dat het alleen om reisbeperkingen zou gaan. Niet wetende dat bijna de hele wereld op dit moment in een lockdown zou zitten. Uiteraard gaat elk land anders met de definitie lockdown om maar dat we binnen moeten blijven is wel duidelijk. 'Stay Home' heb ik nooit eerder zo vaak voorbij zien komen. Op dit moment werkt mijn man thuis en ben ik juf geworden van mijn pubers!

 

Wat is dan de positieve kant zie ik je denken?  Vele zaken zijn gesloten, we moeten in de rij staan voor een supermarkt zodat we met 1,5 meter afstand tot elkaar boodschappen kunnen doen, ook als we even naar het park of strand willen om uit te waaien moeten we opletten dat we niet naar een plek gaan waar ook vele andere mensen  naartoe willen. Want tja, hoe doe je het dan met die 1,5 meter afstand!

 

Hé, maar kijk eens wat er ook gebeurd. Mensen zien elkaar weer bewust staan ( moet ook wel, want je moet toch opletten dat die ander niet binnen die 1,5 meter bij je in de buurt komt), mensen helpen elkaar, mensen doen boodschappen voor elkaar, erkenning voor anderen, we klappen voor de hardwerkende medemens, we helpen de lokale ondernemers door cadeaubonnen van ze te kopen of hun heerlijke gerechten te laten bezorgen. Bedrijven worden ook heel creatief om op een andere manier hun producten aan de man te brengen en service te verlenen. Onze overheid die bedrijven steunt om deze bizarre tijd door te komen! Dat vind ik positief!

 

Ja ook ik wil dat deze bizarre tijd snel voorbij is. Niets liever. Maar ik probeer nog wel het positieve eruit te halen!

 

En weet je, deze pagina stond al heel lang op de planning. Maar zoals zoveel dingen, gewoonweg geen tijd voor gehad. En nu, tussen twee drukke periodes gewoon de tijd gekregen en gevonden om het op te zetten! Hoe positief is dat? 

 

Terwijl ik dit schrijf komt de tweede reeks annuleringen en omboekingen binnen. Ik ga maar weer snel aan de slag, mijn klant heeft mij nodig!

 

Bekijk jij ondertussen de rest van mijn pagina? Want blijven dromen over mooie reizen kan altijd!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie Elmendorp
3 jaar geleden

Succes met opreisviavalleria.nl
En ben benieuwd naar de verhalen.

Anne-Mieke
3 jaar geleden

Mooi geschreven Valleria... sterkte met alles.

Bep hopman
3 jaar geleden

Succes en wacht je mooie verhalen af.

Daphnè
3 jaar geleden

ik ga je volgen en kom gauw wat tips brengen uiteraard in ruil voor koffie MET een koekje