Knijp jezelf in je arm en bedenk: ik ben er echt! New York doet iets met je!

 

En dan hoor je op de rustige zondagmiddag opeens dat je morgen naar New York gaat!

New York here we come!

 

Dag 1:

 

Na een fijne vlucht met Norwegian airlines ingecheckt in het Paramount hotel. Na een powernapje nu even volhouden op Timesquare om geen jetlag te krijgen.

 

Bekijk hier een filmpje van Time Square : Time Square 

 

Dag 2

 

Zo, eerste volle NYC zit erop! Op dit moment 23.04 uur en uitgeteld terug in het hotel.

Vanmorgen na even gewerkt en ontbijtje van Starbucks de Hop on Hop of big bus tickets voor 3 dagen opgehaald bij Madam Tussauds.
We hebben daar gelijk de bus gepakt en zijn bij Little Italy uitgestapt en vanuit daar door Chinatown naar de Brooklyn Bridge gelopen. Uiteraard er overheen gelopen naar Brooklyn!

 

Wat een geweldig mooie brug is dat en super uitzicht!

Koffiestop in Brooklyn en vervolgens Brooklyn doorgelopen! Middenin Brooklyn de Hop on Hop of weer gepakt en naar Ground Zero gereden! Wat was dat indrukwekkend!

We zijn vanuit hier naar Time Square gegaan heerlijk gegeten en bij het hotel omgekleed om ..... jawel bij het Hulu Theater in Madison Square Garden naar het concert van Eros Ramazzotti te gaan!

 

Dag 3

 

Grand Central Terminal, Uptown, Harlem, Central Park, Metropolitan Museum of Art, American Museum & Natural History....nu in NoHo Asian street voor een lekker hapje en straks naar dans en muziek voorstelling STOMP!

 

Dag 4

 

Ook vandaag hebben we weer een hoop gezien en beleefd! Plannen ietsje omgegooid, we zijn er 6 dagen waarvan 5 volle dagen dus we hebben wat ruimte om te schuiven in de plannen!

Vandaag zijn we weer begonnen met een ontbijtje van om de hoek! We zijn daarna als eerst de Top of the Rock op gegaan. Waanzinnig mooi uitzicht! Een beetje wind, maar dat hield ons niet tegen!

Hierna de Hop on Hop of bus genomen naar pier 16 en hebben daar de cruise naar Statue of Liberty genomen! Mooi die skyline en uiteraard het beeld zelf!

 

We hebben hierna lekker geluncht in de seaport district! Echt wel een aanrader leuke eettentjes!

In de avond hebben wij de Night Bus Tour genomen! Echt waanzinnig al die lichtjes!!

Nu lekker Amerikaans aan de take away pizza 😂!

 

Dag 5

 

Vandaag laatste dag in NY! Wat een geweldige ervaring!

Gisteren hebben we geshopt!! Jaja en Macy's hebben we uiteraard ook gehad!

We zijn gisteravond naar The Phantom of the Opera geweest! Wat een geweldige Musical! Al 32 jaar op t toneel maar dit was mijn eerste keer!

 

Vanmorgen Empire State Building! Nu even de stad verder bekijken, bowlen en om 20 uur naar de luchthaven om de vlucht om middernacht te nemen!

Thank you NY, you were Asome!

 

Om een mooi overzichtje (met kaartje van New York) te krijgen van wat waar is wat ik allemaal beleef hier in New York volg dan mijn Polarsteps:

 

Voor meer reistips ga naar Mijn reistips