Matala - Kreta - Het Hippiedorp van Kreta

 

Deze bijzondere badplaats ligt in het zuiden van Kreta. Het ligt op zo'n zestig tot zeventig kilometer afstand van het vliegveld Heraklion. Matala is beroemd en bekend om haar ligging tussen de krijtrotsen met haar antieke grafkamers (gaten in de rotsen). Het dorp heeft de reputatie een hippiedorp te zijn. Dit dankt Matala aan het feit dat hier in de jaren zestig van de vorige eeuw hippies zich gevestigd hebben. Dit waren hoofdzakelijk Amerikanen die weigerden om voor hun land naar Vietnam te gaan om te vechten in de Vietnamoorlog. Binnen enkele jaren kreeg het vissersdorp internationale bekendheid als hippiedorp. In de zeventiger jaren was het al snel afgelopen met de hippies in Matala. De militaire junta die op dat moment in Griekenland aan de macht was heeft er, mede onder druk van de kerk, voor gezorgd dat de hippies verdwenen uit Matala. Het is schitterend aan een baai gelegen, inmiddels met veel winkeltjes en restaurantjes. Hier kunt u pas echt van een mooie zonsondergang genieten.

 

John & Gerardine gaan al enkele jaren met een groepje naar Matala!

Wat zij hier over zeggen;

 

Een geweldig strand met hoge golven dus minder geschikt voor kinderen. Goede eetgelegenheid, geen discotheken dus minder jongeren maar wel veel barretjes en ook aan het strand!

Geweldig uitzicht, de hotels zijn wat sober en niet super luxe maar zeker schoon en netjes. Het dorpje is geweldig met winkeltjes, barretjes  en 'savonds veel live optredens.

De straten zijn erg mooi en gezellig beschilderd! het echte Hippie gevoel!

 

In één woord geweldig!

 

 

 

 

Voor meer reizigerstips ga naar Tips van reizigers