Van Marsa Alam tot Port Ghalib

 

 

Bianca & Justin reizen regelmatig naar Marsa Alam - Egypte. Dat ze het daar ontzettend naar hun zin hebben is dan ook een understatement. Ze verblijven meestal in Brayka Bay Resort! Wat vinden zij ervan?

 

"Een heerlijk tweede thuis, het personeel doet er alles aan om je welkom te voelen! Dit werkt wel naar twee kanten. Ben je vriendelijk & oprecht dan kan je daar vrienden voor het leven maken. Dit is zoals ze daar ingesteld zijn; vriendelijk en gastvrij! Het eten is er goed  maar standaard.  Ben je de luxe van een 5 sterren gewend dan is het eten iets minder. Kamers gedateerd maar ook goed. Belangrijkste is voor ons de baai en het fijne strand en niet geheel onbelangrijk een eigen rif!"

 

Barry de eigenaar van restaurant "The View" in Port Ghalib vertelde mij het volgende:

 

"Marsa Alam is bij uitstek het gebied om te snorkelen en duiken, één van de mooiste van Egypte ! Hier is alles nog intact en hier is in zee alles te vinden ! Van dungong , schildpad tot dolfijnen aan toe ! Het is de meest groeiende bestemming van Egypte ! Van El Quissier tot Hamata  staan ongeveer 60 hotels ! Afgelopen twee jaar zijn er 4 nieuwe hotels bij gekomen waaronder Pickalbatros Seaworld !


Je hebt hier prachtige locaties voor snorkelen en duiken :  


1. Abu Dabbab. Prachtige walking strand met 2 prachtige koraal riffen en veel zeegras met schildpadden


2. Sharm El Lulli de Egyptische Malediven. Een wit zandstrand met kleurrijk water.


3. Elvinstone (top100) plek waar je gedoken moet hebben. Duiken met haaien !


4. Hamata islands. Bounty eilanden met toegang tot 1 eiland 


5. Sataya Reef  waar je 99% kans hebt om met dolfijnen te zwemmen

Port Ghalib is een modern stadje opgezet door Sjeiks uit Koeweit. Een winkelstraat en vele restaurantjes en barretjes. Je hebt een Marina waar de Daily Boats en Live Aboard Boats liggen.
Gezellig om daar in de avond een wandeling te maken.


Zelf heb ik daar een restaurant “ The View “ aan het water met Kipsaté, ossenhaas , heerlijke hamburgers en natuurlijk een kroketje en frikadellen voor de kids! Ben je in de buurt? Kom dan zeker langs!" 

 

Voor meer reistips ga naar Tips van reizigers