Zakynthos, 'Il fiori di Levante', oftewel bloem van het Oosten...

 

Zakynthos wordt vaak liefkozend 'Il fiori di Levante', oftewel bloem van het Oosten, genoemd. Niet verwonderlijk, want de uitbundig bloeiende flora en fauna maken Zakynthos tot een fraai en bijzonder eiland. Zakynthos is een paradijs voor fietsers, wandelaars en zonliefhebbers. Hoofdstad Zakynthos-stad is sfeervol en een heerlijke plek om rond te dwalen. Een bezoek aan de oude burcht ‘Bouchali’ is zeker de moeite waard, je kunt er heerlijk genieten van een echte Griekse frapé en van het prachtige uitzicht over de haven van Zakynthos-stad. Vanuit de in de bergen gelegen dorpjes Loucha en Giri heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.

 

Carla & Marcel reizen al jaren naar Zakynthos en vaak meerdere keren per jaar. Samen, met vrienden  of met familie. Zij verblijven dan in het plaatsje Agios Sostis! Zij bevelen appartementen Korfiatis aan. Deze accommodatie is kleinschalig, schoon & netjes, prachtig uitzicht en een geweldige ligging. Je voelt je er snel thuis mede door het zeer vriendelijke personeel en de Griekse gastvrijheid!

 

 

Agios Sostis heeft een perfecte ligging voor de vakantieganger die wat meer rust zoekt, maar toch in de buurt van het bruisende vakantieleven wil zitten. Dit plaatsje ligt niet ver van de grote stad Laganas. Voor de kust van Agios Sostis ligt een eilandje, Cameo, dat vroeger door een aardbeving van het vaste land is gescheiden. Het eilandje is door middel van een loopbrug te bezoeken en je kunt daar heerlijk genieten van een drankje op het strandje, lekker snorkelen en de kans om de Caretta Caretta (zeeschildpad) te zien, is zeer groot.

 

Griekser dan dit plaatsje kan bijna niet! Dineer tussen de olijfbomen en geniet van de heerlijke lokale Griekse keuken bij restaurant ’El Greco'. De stranden zijn een combinatie van kiezel en zand en lopen helemaal tot aan Laganas. De stranden zijn ideaal voor kleine kinderen, de zee blijft hier namelijk lang ondiep. Winkelen kan ook, maar verwacht er geen breed aanbod. Er zijn enkele winkeltjes, voor meer en grotere winkels zou je echt het nabijgelegen Laganas moeten bezoeken.

 

Marathonisi ligt echt vlak voor Agios Sostis en is goed met een bootje te bereiken. Het heeft de vorm van een schildpad en wordt dan ook schildpaddeneiland genoemd. Je vindt daar ook de originele schildpaddennesten die worden beschermd middel van houten rechtopstaande driehoeken. Als je om het eiland heen vaart kom je in een heerlijk rustig baaitje terecht waar je echt wel een paar uurtjes de rust kunt vinden.

 

Uiteraard is er meer te zien dan alleen dit plaatsje, daarom is een huurauto dan ook zeker aan te raden. Je kunt hier vandaan heel goed de rest van het eiland verkennen. Ben je iets sportiever? Je kan er ook fietsen huren. De natuur en uitzichten zijn er prachtig.....

 

Bezoek ook  het prachtige Keri, vooral de zonsondergang en het superleuke cafeetje ‘Nitzi’. Verder is het echt een aanrader om het dierentuintje ‘Askos’ in het Noorden van het eiland te bezoeken of een excursie te boeken via Nefis travel. Ook een Nederlandse reisleiding  is mogelijk.

 

Voor meer reizigerstips ga naar Tip van reizigers